Dünya

Gündeme bomba gibi düştü! 15 Nisan'da dünyaya meteor mu çarpacak? NASA'dan flaş açıklama!

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, bir yandan da dünyaya bu yıl içerisinde göktaşı çarpacağına dair iddialarla uğraşıyor. 1 Nisan tarihinde Nijerya’da oluşan dev çukur, dünyaya meteor düştüğü iddialarını ortaya atmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan NASA bu sefer 29 ve 89 metre genişliğinde olan iki göktaşı açıklamasıyla gündeme geldi.

29 VE 89 METRE GENİŞLİKLERİNDE

NASA, dünyaya meteor çarpacağına dair iddialar hakkında bir takım açıklamalar yaptı. 15 Nisan günü dünyaya iki meteorun dünya yörüngesine gireceği ifade edildi. Şu anda dünyaya yaklaşan ‘2020 GH2’ ve ‘2020 FX3’ isimli iki göktaşı bulunuyor. Yapılan araştırmalar, GH2 cisminin 29, FX3 cisminin 89 metre genişliğe sahip olduğunu ortaya koydu. 2020 GH2 göktaşı küçük boyutu sebebiyle dünya için bir tehdit oluşturmazken, 2020 FX3 göktaşı için durum aynı değil.

Gündeme bomba gibi düştü! 15 Nisan'da dünyaya meteor mu çarpacak? NASA'dan flaş açıklama!

DÜNYAYA ÇARPACAK MI?

Asteroitler yarın itibariyle Dünya yörüngesine girecekler. Bu da internet üzerinden ‘Dünya’ya göktaşı çarpacak mı?’ sorusunun sorulmasına sebep oldu. Asteroit dünyaya düşecek olsa bile, göktaşı, dünyanın yüzeyine ulaşamadan, atmosfer içerisinde yanıp, yok olacaktır. Bu sebeple yaklaşmakta olan bu göktaşları dünya için bir tehdit oluşturmuyor.