Gündem

Ramazan ilk oruç ne zaman başlıyor? İlk sahur ve iftar ne zaman olacak? İl il Ramazan imsakiyesi

Oruç ibadetini gerçekleştirecek olan Müslümanlar için il il imsakiye belli oldu. Buna göre ilk oruç 24 Nisan’da tutulacakken, son oruç vakti 23 Mayıs 2020 Cumartesi olacak. Bu yıl en uzun orucu Van, 16 saat 26 dakika süreyle tutacak.

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK?

Koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren ülkemizde, bu yıl Ramazan ayı daha da bir önemli olacak. Müslümanlar için önemli olan Ramazan ayında tüm Müslümanlar, farz olan oruç ibadetini yerine getirecek. İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk oruç hangi gün tutulacak? merak edilen detayları aşağıda belirtilen linkten öğrenebilirsiniz.

Ramazan ilk oruç ne zaman başlıyor? İlk sahur ve iftar ne zaman olacak? İl il Ramazan imsakiyesi

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu imsakiyeye göre tüm illerin Ramazan ayında kaçta sahura yapacakları ve kaçta iftar yapacakları belli oldu. Bakanlığın yapmış olduğu resmi açıklamaya göre 23 Nisan Perşembe gecesi ilk sahura kalkılacak ve 24 Nisan Cuma günü oruçlu olunacak. Buna bağlı olarak ilk iftar da 24 Nisan Cuma günü yapılacak.

İL İL İMSAKİYE

İslam âlemi için en önemli aylardan bir tanesi olan Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kaldı. 24 Nisan’da başlayacak olan Ramazan ayı için vatandaşlar il il sahur ve iftar vakitlerini araştırmaya devam ediyor. Aşağıda belirttiğimiz linkten bulunduğunuz ilin imsakiyesini öğrenebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sayfasından da erişebileceğini il il imsakiye için TIKLAYIN