Ekonomi

Bakan Ersoy Turist Rehberlerine Yönelik Kredi Düzenlemesini Duyurdu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, corona virüs (Covid-19) sebebiyle yaşanan bu sektörel durgunlukta mağdur olmamaları için profesyonel turist rehberleri için 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düşük faizli ve en fazla 10 bin liraya kadar olan bir kredi düzenlemesi yaptı.

Bakan Ersoy, Türkiye’de normal şartlarda 8 bin profesyonel turist rehberinin faaliyet gösterdiğini söyleyerek,”6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanımına açtık. Rehberlerin tamamı yararlanabilecek.” şeklinde konuştu.

MÜZEKARTLARIN SÜRESİNİ UZATTIK

Bakan Ersoy, corona virüs (Covid-19) ile mücadelede alınan tedbirler çerçevesinde müze ve ören yerlerinin kapalı tutulmasından ötürü “MüzeKart”ların kullanım süresinin uzatılacağını ekleyerek, “Ziyaretçiler müzelerimize yeter ki gelsinler. Biz onları üzmeyiz. Müzelerimizin kapalı kaldığı süreyi kartların bitiş sürelerine ilave edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ersoy, Mayıs ortasından başlayarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle bir tanıtım programına başlayacaklarını aktararak, bu çalışmalar ile hedef belirlediklerini pazarlara ve sosyal medyalarına yönelik güçlü bir tanıtım yapmak istediklerini vurguladı.