Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Noter Alımı

Adalet Bakanlığı resmi gazete aracılığıyla duyurduğu ilanda 2 şehir için noter alımı yapılacağını ilan etti. Resmi gazetedeki ilan ise şu şekilde:

Adalet Bakanlığından: İstanbul Noterlik 2019 yılı gayri safi geliri 918.761,18 TL olan İstanbul Yirmi altıncı Noterliği 05.04.2020 tarihinde yaş tahdidi nedeniyle kadro açılacaktır. 1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince Birinci Sınıf Noterlerden bu noterliğe atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde başvuru yapılması isteniyor.

Adalet Bakanlığından: Osmaniye Münhal Noterlik 2019 yılı gayri safi geliri 417.810,01 TL olan Düziçi Birinci Noterliği 01.04.2020 tarihinde yaş tahdidi nedeniyle kadro açılacaktır.1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince Birinci Sınıf, İkinci Sınıf, Üçüncü Sınıf Noterlerden Ve Noterlik Belgesi Sahiplerinden bu noterliğe atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlık UYAP adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir.

Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamda alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır. Başvuruda bulunan ve belge numarası 9000’in altında olan belge sahiplerinin başvurularına 1512 sayılı Noterlik Kanununun 23 üncü maddesi gereğince sağlık raporu, mal bildirimi, kayıtlı olunan barodan ve/veya çalışılan kurumdan hakkında soruşturma ya da disiplin cezası olup olmadığına ilişkin belge ve Noterlik kanununun 7 nci maddesinin 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 inci bentlerindeki yasakların kendisinde bulunmadığına dair beyannameyi elektronik ortamda eklemeleri gerekmektedir.Eksik belgelerini ilan tarihinden itibaren bir ay içinde tamamlamayan kişilerin istemi dikkate alınmayacaktır. Aynı Kanunun değişik 30 uncu maddesi uyarınca, atanma emrinin tebellüğünden sonra vazgeçme halinde noterlik belgesi sahipleri de noterler gibi istifa etmiş sayılacaktır. Keyfiyet Noterlik Kanununun 22 nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ilan olunur.