Gündem

Corona Virüsü İçin Korkutan Tespit: 30 Farklı Tip Corona Virüsü Var

Çinli uzmanlar tarafından corona virüsünün Avrupa’da en çok can almasının sebebinin mutasyona uğraması geldiğinde mutasyona uğrayarak ölümleri arttırdığı belirtildi. Bunun yanı sıra uzmanlar corona virüsünün mutasyona uğramış 30 farklıtürünü tespit ettiklerini belirttiler.

30 YENİ TÜR TESPİT EDİLDİ

Çin’de yapılan bilimsel çalışmaların sonucuna göre virüse bağlı Avrupa ve ABD’deki ölümlerin nedenleri araştırıldı. Çin’de bulunan Zhejiang Üniversitesi, SARS-COV-2 olarak bilinen koronavirüsün mutasyona uğramış 30 farklı türünü tespit ettiğini açıkladı.

HIZLI ÖLÜMLERE YOL AÇACAK

Konu ile ilgili olarak virüsün mutasyon geçirerek çoğalan 30 yeni tür virüs arasında bazı türlerin son derece tehlikeli olduğu ve hızlı ölümlere yol açacağı ifade edildi. 

Zhejiang Üniversitesi’nin bulunduğu Zhejiang bölgesinde ve Avrupa’da, bu ölümcül türdeki corona virüsü mutasyonları olduğu belirtildi ve en hafif ve zararsız corona virüsü mutasyonunun ABD’nin Washington eyaletinde bulunduğu vurgulandı.

Zhejiang Üniversitesi, son derece ölümcül olan bu koronavirüs mutasyonlarının, diğer mutasyonlara göre 270 kat daha hızlı çoğaldığı açıklandı.