Teknoloji

WhatsApp'a İki Yeni Özellik Geldi! Özellikle Evden Çalışanları İlgilendiriyor

Başlangıç noktası Çin’in Wuhan kenti olan ama sonrasında bütün dünyaya yayılan corona virüs (Covid-19) nedeniyle herkes, sosyal izolasyon kuralına uyarak evden çıkmamaya özen gösteriyor. Bu yüzden de milyonlarca insan evden çalıştığı için video konferans uygulamalarını tercih ediyor.

EVDEN ÇALIŞANLAR İÇİN GÜZEL HABER

Fakat WhatsApp’ın yalnızca 4 kişinin video konferans yapmasına izin veren özelliği de insanlar tarafından eleştiriliyordu. Bu doğrultuda, Whatsapp eleştirileri ciddiye almış olacak ki bu konuda bir adım atarak yeni bir özellik geliştirdi.

Alınan bilgilere göre WhatsApp, video konferanstaki kişi sınırını genişletti ve bu sayısı 4’ten 8’e çıkartarak insanların eleştirilerine karşı bir hamle yaptı. Bu yeni özelliğin hem iOS hem de Android kullanıcılarına da sunulması planlanıyor.

21 YENİ KARANTİNAYLA İLGİLİ STICKER

WhatsApp platformunun geliştirdiği ikinci özellik ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile iş birliği içerisinde yaptıkları çalışma oldu. Bu özellik ile karantinaya ilişkin 21 yeni sticker eklenecek ve bu stickerlarla amaçlanan şey ise karantinada kalmanın önemini tekrar hatırlatmak oldu. 21 yeni sticker, önümüzdeki günlerde kullanıma hazır olacak.