Gündem

Yasağa saatler kala şaşırtan görüntüler! Kilometrelerce kuyruk oluştu!

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, bir yandan da Ramazan ayına hazırlanıyor. Salgının Ramazan ayı ve sokağa çıkma yasağıyla birleşmesi sebebiyle, vatandaşlar yasak öncesi ihtiyaçlarını alabilmek için dışarıya çıktı. 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi Uludağ yolunda binlerce kişi kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Jandarma ekipleri, gerekli tedbirleri alırken, kilometrelerce uzanan araç kuyruğu havadan görüntülendi.

BİDON BAŞI 2,5 TL ÖDEME YAPILIYOR

Bursalılar, Uludağ’dan gelen kaynak suları Hamamlıkızık’ta bulunan 90 farklı çeşmeden doldurabiliyor. 19 litrelik her bidon yaklaşık 2,5 TL karşılığında doluyor. Kaliteli ve sağlıklı içme suyundan almak isteyen vatandaşlar, yasağa saatler kala uzun kuyruklar oluşturdu. İçme suyundan almak isteyen vatandaşlar, yaklaşık olarak 2 saat kuyrukta bekliyor. Bidon sayısına göre 8 ila 10 dakika arasında işlem bitiyor.

Yasağa saatler kala şaşırtan görüntüler! Kilometrelerce kuyruk oluştu!

15 GÜNLÜK SU İHTİYACI KARŞILANIYOR

Uzun araç kuyruklarının oluşmasının ardından bölgeye giden vatandaşlar için jandarma ekipleri de bölgeye geldi. Vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda da bir takım uyarılarda bulunan ekipler, kargaşa yaşanmaması konusunda tedbirler aldı. Su almaya gelen vatandaşlar, 15 günlük su ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade ederek, “Hem 4 gün sokağa çıkılmayacak hem de Ramazan ayı geliyor. Bazen komşuların da bidonlarını aracımıza doldurup 10 günlük 15 günlük su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Uludağ’dan gelen bu kaynak suyu diğer kaynak sularına da benzemiyor” dedi.

Yasağa saatler kala şaşırtan görüntüler! Kilometrelerce kuyruk oluştu!