Gündem

İran'da Covid-19 Nedeniyle Kapatılan Park ve Bahçeler Açıldı

İran resmi ajansı IRNA’nın aktardıklarına göre İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari yaptığı açıklamalarında Corona ile Ulusal Mücadele Kurulunun onayı kapsamında bazı kısıtlamaların kaldırıldığını ifade etti.

1 AY ARADAN SONRA TEKRAR AÇILDI

Zülfikari açıklamalarında salgına karşı tedbirler kapsamında, geçen ay kapatılan park ve bahçelerin, sağlık kurallarına uyulması şartıyla yeniden açılacağını belirterek “Bugüne kadar korona hastalığı düşüş sürecine girmiştir. Bu da alınan tedbirlerin öneminin ve halkın iş birliğinin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Zülfikari’nin açıklamasının ardından ilk olarak başkent Tahran’daki park ve bahçeler, yaklaşık bir ay aradan sonra tekrar açıldı.

“VATANDAŞLARA AÇILMIŞTIR”

Tahran Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Kurumu Genel Müdürü Ali Muhammed Muhtari de bir açıklama yaparak “Bu sabah itibarıyla başkentin tüm park ve bahçeleri vatandaşlara açılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte, parklarda sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesinin zorunlu olduğunu bildiren Muhtari, park ve bahçelerin günde üç kez dezenfeksiyon işleminden geçirileceğini belirtti.