Dünya

Koronavirüste korkutan iddia! Salgın sonbaharda geri mi gelecek?

ABD Başkanı Trump, salgın yüzünden işsiz kalan vatandaşlara öncelik verilmesini kabul eden kararnameyi imzaladı. Düzenlenen kararnamede, bugünden itibaren çalışmak ABD’ye gelecek göçmenlerin durumu 60 gün boyunca askıya alınacak. İkinci bir karara kadar elinde geçerli bir göçmen belgesi olmayan vatandaşlar ülkeye göçmen olarak alınmayacak.

SALGIN SONBAHARDA GERİ Mİ GELİYOR?

ABD Beyaz Saray’da düzenlenen toplantıya pek çok doktor da katıldı. Başkan Donald Trump, ülkesinde ikinci bir dalganın yaşanmayacağını ifade ederken, uzmanlarda salgının sonbaharda daha etkili bir şekilde geleceğini ifade ediyor.

Koronavirüste korkutan iddia! Salgın sonbaharda geri mi gelecek?

İKİNCİ DALGA DAHA KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURACAK

Donald Trump, koronavirüs salgınına ilişkin Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi. Gündemin değerlendirildiği toplantıya ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield de katıldı. Direktörün yapmış olduğu açıklamaya göre, virüsün ikinci dalgası daha kötü olacak.

ÇOK ERKEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Trump gün içerisinde Georgia Valisi Brian Kemp ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, bazı mekânların açılmaması gerektiğini ifade ederken, doğru düşündüklerin yapabileceklerini de ifade etti. Yapılan değerlendirme şu şekilde.

“Vali Kemp’e, bizim planımızdaki 1. aşamaya aykırı olan, bazı mekânların açılması kararına kesinlikle katılmadığımı söyledim. Ama diğer yandan da neyin doğru olduğunu düşünüyorsa onu yapmalı. Ama ben yine de spaların, güzellik salonlarının, kuaförlerin açılması için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Biraz daha beklemeliler”