Dünya

Koronavirüs salgınında umutlandıran tablo! Son 1 ayın en düşük seviyesi!

Salgına ilişkin sevindiren haber İspanya ve İran’dan geldi. İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni veriler paylaştı. Buna göre İspanya’da salgın kaynaklı ölümlerde en düşük artış gözlemlendi. İspanya, salgına karşı 14 Mart’tan beri olağanüstü hal uyguluyordu.

SON 24 SAATTE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 288 OLDU

Ülkenin dünkü verilerine göre salgın sebebiyle hayatın kaybedenlerin sayısı 378’di. Ancak bugün açıklanan son verilere göre salgının ortaya çıktığı zamandan itibaren en düşük sayılar kaydedilmeye başladı. İspanya, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısını 288 olarak açıkladı. Toplam ölüm sayısı 288 artarak 23 bin 190’a ulaştı.

YENİ NORMALLEŞMELER OLACAK

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında yeni veriler masaya yatırılırken, salgının kontrol altına alabilinir olduğunu ifade etti. Toplantıda öne çıkan açıklama şu şekilde:

“Veriler, virüsün kontrol edilebilir olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki aylarda riskleri yeterince azaltabileceğimizi garanti ettiğimiz yeni normalleşmeler olacaktır. Kademeli geçiş sürecini başlatmak için tavsiyelerin olduğu bir raporu bu sabah Sağlık Bakanı ve Başbakan’a gönderdik”

Koronavirüs salgınında umutlandıran tablo! Son 1 ayın en düşük seviyesi!

İRAN’DA SON 24 SAATTE CAN KAYBI 60 OLDU

İspanya’nın ardından İran’da da güzel haberler gelmeye devam ediyor. Son 24 saat içerisinde yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60 olarak açıklandı. Ülkede toplam can kaybı 5 bin 710 olarak ifade edildi.

İRAN SAĞLIK BAKANLIĞI SON VERİLERİ PAYLAŞTI

Konuyla ilgili son verileri İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü olan Kiyanuş Cihanpur paylaştı. Ülkedeki sın vaka sayısının bin 153 arttığını ve 60 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Buna göre toplam hasta sayısı 90 bin 481’e ulaşırken, ölüm sayısı da 5 bin 710’a ulaştı.