Ekonomi

1000 TL nakit para ve gıda sosyal yardım başvuruları devam ediyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlı tarafından yürütülen 1000 TL nakit para yardımı ve gıda yardımı başvuruları devam ediyor. Daha önceden, sosyal yardım hizmetlerinde kaydı olan tüm ihtiyaç sahiplerine 1000 Lira nakit para yardımı yapılmıştı. Şimdi ise, daha önceden 1000 TL nakit para yardımı almayan ihtiyaç sahipleri için yeni başvuru ekranı açıldı.

Nakit para yardımı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar aynı zamanda gıda yardımı başvurusu da yapabilecek. Nakit para veya gıda yardımı başvuru sonuçları e-devlet sistemi üzerinden takip edilebilecek.

1000 TL nakit para ve gıda sosyal yardım başvuruları devam ediyor!

BAŞVURULAR BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. Faz olarak 1000 TL daha nakit para yardımı başvuruların devam ettiğini duyurdu. Bakan Selçuk, 3. Faz nakit para yardımı için ihtiyaç sahibi kişilerin e-devlet üzerinden başvuru talebinde bulunması gerektiğini bildirdi. Nakit sosyal yardım başvurular başlamış olup, aşağıda belirtildiği üzere başvurular, T.C. Kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenen günlerde yapılacaktır.

KİMLER 1000 TL YARDIM ALABİLİR?

Bakan Selçuk, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.

1000 TL nakit para ve gıda sosyal yardım başvuruları devam ediyor!

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından yapılacak 1000 Lira nakit para yardımı başvuruları, e-devlet sitemi üzerinden online olarak yapılacak olup, konu hakkında yapılan resmi açıklama şöyle;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı E-Devlet Duyurusu

Değerli e-Devlet Kapısı Kullanıcısı;

Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

1000 TL nakit para ve gıda sosyal yardım başvuruları devam ediyor!

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

KİMLER NAKİT DESTEK ÖDEMELERİNDEN FAYDALANAMAZ

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

1000 TL nakit para ve gıda sosyal yardım başvuruları devam ediyor!

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

HEMEN ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ