Personel Alımı

Diyanet 60 memur alımı yapacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Taşra Teşkilatında münhal bulunan; aşağıda unvanı, sınıfı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen memur alımı yapacak. Genel İdare Hizmetleri bünyesine toplamda 60 memur alımı yapılacak olup, alınacak memur adayları, Diyanet İşleri Başkanlığında ilçe müftüleri olarak görev alacaklardır.

Memur alımı ile ilgili Diyanet’in internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklama aşağıda belirtildiği gibidir.

İLÇE MÜFTÜSÜ ALIM İLANI

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan; aşağıda unvanı, sınıfı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen “ilçe müftüsü” alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2 – Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3 – En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

4 – İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,

5 – Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış olmak,

6 – İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmamak,

7 – Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak, 8. Erkek olmak.

BAŞVURU DETAYLARI

1. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav” yapılacaktır.

2. Başvuru işlemini gerçekleştiren adayların, daha sonra sınavın yazılı aşaması için 80 TL sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir.

3. Müracaat işlemleri ve sınav ücreti ödemeleri 07.05.2020 – 21.05.2020 (saat 23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.

4. Ödeme işlemi, “sinavodeme.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden sadece kredi kartı veya banka/bankomat kartı ile gerçekleştirilecektir.

5. Adayların sınav ücretini ödeyebilmeleri için öncelikle DİBBYS Programı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatıran adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.

6. Sınav başvuru ücretini belirlenen süre içerisinde yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir ve bu durumdaki adaylar sınava katılamayacaktır.

7. Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından adayların, başvuru yapmadan önce İKYS verilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS’ye işletmeleri/tanımlatmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında adaylardan ayrıca bir belge talep edilmeyecektir.

8. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

9. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

10. Başvuru şartlarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan adaylara ücret iadesi yapılmayacaktır.

11. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Diğer detayları bilgileri görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ