Gündem

AVM'ler ne zaman açılacak? Flaş açıklama geldi!

Türkiye’de corona virüsü salgının yayılmasını engellemek için AVM’ler kapatılmıştı. AVM’lerin kapatılmasının ardından ne zaman açılacağı merak konusu oldu.

AVMLER NE ZAMAN AÇILACAK?

AVM’lerin mayıs ayında açılması konusunda Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alpay Azap, “Bu durum il bazında değerlendirilmeli ve halk sağlığı uzmanlarının görüşü alınmalı” ifadelerini kullanmıştı.

AVM'ler ne zaman açılacak? Flaş açıklama geldi!

AVMLERİN AÇILIŞ TARİHİ

AVM’lerin açılacağı tarih hakkında yeni açıklama Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sarp Üner’den geldi. Üner yaptığı açıklamada, “AVM’leri mayıs ayında açmak ve salgın mücadelesini gevşetmek için henüz erken’’ dedi.

AVM'ler ne zaman açılacak? Flaş açıklama geldi!

HENÜZ AZALIYOR DEMEK İÇİN ERKEN

Ayrıca Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sarp Üner, yaptığı açıklamada, “Normal hayata dönmenin, kademeli biçimde yapılması zorunludur. Bunun için de bazı bilimsel kıstaslar gerekir. AVM’leri mayıs ayında açmak ve salgın mücadelesini gevşetmek için henüz erken. Bizde test sayısı artmıyor, azalıyor. Günlük hasta ve ölüm sayıları bir haftadır azalıyor. Daha önce de günlük vaka sayılarında 3-4 günlük düşüşler görülmüştü. Henüz azalıyor demek için erken” ifadelerini kullandı.