Dünya

Elon Musk'tan Tepki Çeken Sözler! İnsanları Covid-19 Nedeniyle Evde Tutmak Faşistliktir

Tesla CEO’su Elon Musk, Covid-19 salgını nedeniyle “evden çıkmayın” çağrılarına isyan ederek, bunun faşist bir söylem olduğunu dile getirdi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Covid-19 salgınının şirkete olan ekonomik etkisini değerlendirmek için yapılan toplantı sonrasında açıklama yaptı ve açıklamada, salgın sebebiyle ortaya çıkan ekonomik durgunluğa tepki gösterdi.

Elon Musk, “Ben açıkçası bu durumu insanları zorla evlerine hapsetmek olarak nitelendiriyorum ve bu, bence anayasal haklara aykırı. İnsanların özgürlükleri yanlış ve korkunç yollarla ellerinden alınıyor. İnsanlar Amerika’ya bu nedenle gelmedi ya da Amerika’yı bu nedenle inşa etmedi” diye konuştu.

İŞTE BU FAŞİSTLİK

Musk, “Eğer birileri evde kalmak istiyorsa, bu harika ve bunu yapabilmeliler. Ancak onlara evlerini terk edemeyeceklerini ve terk ederlerse ceza alacaklarını söylemek: İşte bu faşistlik. Bu demokratik değil, bu özgürlük değil. İnsanlara kahrolasıca özgürlüklerini geri verin” açıklamasını yaptı.

Salgın çerçevesinde yapılan kısıtlamaların kaldırılmasını talep eden Musk, işletmelerin ve fabrikaların kapalı tutulmasının ekonomiyi tehlikeye attığını kaydetti.

DAHA ÖNCE DE TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Elon Musk, daha önce de ABD’de ilk Covid-19 vakaları saptandığında, paniğin aptallık olduğunu belirtmişti ve şu an ABD’de güncel vaka sayısı 1 milyonu geçti.