Gündem

Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda Karantinada Olan Vatandaş Sayısı 28 Bin 700

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen vatandaşların 76 ilde bulunan yurtlarda 14 gün boyunca karantinaya alınmalarına yönelik değerlendirmelerini paylaştı.

Kasapoğlu, yurtdışından gelen vatandaşların yurtlarda karantinaya alınmasının bu süreçte çok etkili olduğunu belirterek,  “Dışişleri Bakanlığı’nın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, İçişleri Bakanlığı’nın da katkılarıyla bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 28 bin 700 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor” diye konuştu.

YURTLARI EN İYİ KOŞULLARDA ÖĞRENCİLERE TESLİM EDECEĞİZ

Yurtlarda karantina altındaki 37 bin 468 kişinin karantina sürelerinin dolmasıyla evlerine uğurlandıklarını söyleyen Kasapoğlu, şu sözleri dile getirdi:

“Yurtlarımızdan ayrılan vatandaşlarımızın olumlu düşünceleri ve memnuniyet mesajları, bizlere büyük bir sevinç ve mutluluk yaşatıyor. Bu süreci atlattığımızda, yurtlarını yeniden gerçek sahiplerine yani öğrencilerimize en hijyen koşullarda, en güzel şekliyle tekrar emanet edeceğiz.”