Gündem

İYİ Parti'den Çıray: Darbe tartışmalarını da çok komik buluyorum!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ekonomide geldiğimiz noktalara değinen Çıray, AK Parti hükümetini ve ana muhalefet MHP’yi asıl gündemi değiştirmeye çalışmakla eleştirdi. Ekonomi sorunlar ortada iken darbe tartışmaları başlattıldığını söyleyen Aytun Çınar, doların 7 TL’yi açtığına dikkatleri çekerek, şu açıklamalarda bulundu.

İNSANLAR GEÇİNEMİYOR!

“Herkesin aklını başına alması lazım, önce bu işi korona virüs salgını atlatmamız lazım. Onun için bu başarısızlık nedeniyle ortalığı atılan bu darbe tartışmalarını da çok komik buluyorum. Bu tamamen gündem karıştırma! Ekonomik krizde bu işe yakalandık. Dolar 7 TL’yi geçti, Türkiye’deki döviz artışı Ağustos’tan bu yana yüzde 27 devalüasyon oldu Türkiye’de! Ondan sonra ekonomik kriz var… Hayat pahalı, insanlar geçinemiyor…”

Hükümetin darbe tartışmalarına cevap verenler arasında CHP Milletvekili Özgür Özel’de vardı. Özel, twitter hesabı üzerinden darbe tartışmalarına şu paylaşımla cevap verdi;

”Erdoğan ve ekibi en iyi bildikleri işi yapıyor: Kutuplaşma ve korku siyaseti! Temel amaç, insanlara, “Açsın, yoksulsun ama darbe geliyor bana sahip çık” mesajı veriyor. Onları demokrasi içinde yenmeye, çıktıkları sandık marifetiyle gitmeleri için mücadeleye devam edeceğiz!” dedi. 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise konu ile ilgili şu paylaşımda bulundu;

İYİ Parti'den Çıray: Darbe tartışmalarını da çok komik buluyorum!