Gündem

Meteoroloji il il açıkladı! Çok kuvvetli sağanak yağış geliyor

Sabah saatlerinde Türkiye genelinde  8 Mayıs hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabının yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il il hava durumu tahminleri açıklandı.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ AÇIKLANDI

Açıklanan tahminlere göre, “Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Denizli, Adıyaman, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Konya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un doğu, Antalya’nın kuzeydoğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Sivas, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri ile Kayseri’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.” denildi.

Ayrıca hava sıcaklığı ve rüzgarla ilgili olarak, “Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.” ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinde Konya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un doğu, Antalya’nın kuzeydoğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Sivas, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri ile Kayseri’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 22°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 19°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 21°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 20°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Denizli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 20°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR °C, 24°C

Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 23°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 23°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Isparta ve Burdur’un doğusu ile Antalya’nın kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

ADANA °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Konya çevrelerinde, öğle saatlerinde Sivas çevreleri ile Kayseri’nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 17°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

AMASYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

TOKAT °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

TRABZON °C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı

KARS °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı

MALATYA °C, 20°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

VAN °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Adıyaman çevreleri ile Diyarbakır’ın kuzey ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı

MARDİN °C, 22°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SİİRT °C, 22°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 26°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde doğusu hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.