Gündem

Şırnak Valiliği'nden "Drone" Yasağı

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamayla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde insansız hava aracı (drone) kullanımına yasak geldi. Yasağın gerekçesi olarak güvenlik gösterildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada bu araçların amaç dışında kullanımının tespit edildiği ve askeri ve sivil hava alanlarındaki uçuşları da tehlikeye düşürebildiği belirtildi. 

Son yıllarda gelişen teknoloji beraberinde bazı güvenlik risklerinide getirdi. Son zamanalarda başka ülkelerde de sık sık tartışılır hale gelen drone cihazlarına Şırnak Valiliğinden yasak geldi.

Şırnak Valiliğinden “Drone” Açıklaması

Şırnak Valiliği’nin Yaptığı Açıklama Şu Şekilde “Kamu güvenliğinin tam ve etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla valilik, kaymakamlık, askeri bölge ve lojmanları, adliye ve emniyet binaları, irtifadan bağımsız olarak havalimanlarının meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarı çaptaki alanda ve her iki yönde uzunlamasına 22 kilometrelik alandaki uçuşlar, helikopter pistleri ve cezaevlerinin üstünde, NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde drone kullanımı yasaklanmıştır.”.

Yurtdışında “Drone” Tartışmaları

Son zamanlarda artan drone şikayetleri farklı ülke ve milletler arasında da tartışma konusu haline geldi. Drone ‘ların röntgencilik için kullanımından tutun, hırsızlık vakalarına, terör faaliyetlerine kadar suç yelpazesi genişledi. Bir kaç hafta önce Amerika’da Drone Cinayeti işlendi. Komşusunun eşini röntgenlediğini farkeden amerikalı vatandaş silahına sarılmıştı.

 Kamupersoneli.net