Askeri Personel

TSK : "26 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde çeşitli bölgelerde devam eden operasyonlar hakkında bilgi verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı internet sitesinde Mardin, Şırnak ve Hakkari’de devam eden operasyonlarda 26 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bildirildi. 

Mardin Nusaybin’de 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde TSK ve EGM tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonda 22 Mart 2016 tarihinde 9 terörist etkisiz hale getirildi.Devam eden operasyon boyunca toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 54 olarak açıklandı. Nusaybin’deki operasyonda 22 Mart 2016’da 12 EYP imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 149 olarak açıklandı.Bölgede operasyon devam ediyor.

Şırnak’ta 9 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak merkez’de devam eden operasyonda 22 mart 2016’da 9 terörit etkisiz hale getirildi. Şırnak Merkez’deki operasyon boyunca toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50 olarak açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Şırnak’ta 22 mart 2016 ‘da 14 EYP ( El yapımı patlayıcı) imha edildi.Operasyon boyunca imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 149 olarak açıklandı. Yine Şırnak’ta devam eden operasyonlarda çok sayıda el yapımı patlayıcının yanı sıra, 2 adet roketatar mühimmatı, 3 adet keskin nişancı dürbünü, 125 adet biksi fişeği, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 3 tane av tüfeği ve söz konusu tüfeğin mermileri, çeşitli yaşam malzemeleri (çay, fasülye, mercimek, un, çay) ele geçirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

Yüksekova’da 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda ise 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısı 65 olarak açıklandı.Bölgede operasyon devam ediyor.

Kamupersoneli.net