Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri AVM'lerde o görüntülere tepki gösterdi! AVM'ler yeniden kapanacak mı?

Türkiye’de koronavirüs salgınında yaşanan gelişmelerden dolayı 11 Mayıs tarihinde ülke genelinde AVM’ler açılmıştı.

Alışveriş Merkezleri’nin açılmasının ardından Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, “Normal zamanda Türkiye’de bir günde AVM’lere giren kişi sayısı 6.5 milyon iken pazartesi 1 milyon 226 bin giriş oldu” dedi.

Alışveriş Merkezleri’ne giden kişilerin sosyal mesafeye dikkat etmemesi ve sebepsiz bir şekilde gitmesine uzmanlar tepki gösterdi.

PROF. ÜNAL’DAN FLAŞ İSTİFA AÇIKLAMASI!

AVM’lerin açılmasının ardından katıldığı canlı yayında istifa açıklaması yapan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, vatandaşların 11 Mayıs’ta mağazalara akın etmesine tepki göstererek, “O zaman istifa edelim, boşuna mı konuşuyoruz diye düşünüyorum bazen” dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel kendisinin AM’ye gitmeyeceğini belirterek, “Nokta atışı yapacaksınız. Alıp çıkacaksınız. Anlıyorum, insanlar evde çok sıkıldı ama bu da hayati bir mesele” diye konuştu.

BEN GİTMEM!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap katıldığı programda kendisine yöneltilen “Siz AVM’ye gider misiniz” sorusu üzerine, “Gitmem, çok zorunda kalmazsam gitmem” yanıtını vermişti. Azap ayrıca salgın öncesindeki gibi topluca AVM’ye gidip vakit geçirmenin yapılmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri AVM'lerde o görüntülere tepki gösterdi! AVM'ler yeniden kapanacak mı?

PROF. DR. DEMİRCAN: AKIL ALIR GİBİ DEĞİL!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Prof. Dr. Ahmet Demircan yaptığı açıklamada, “Buna amaçsızca yüklenmenin, gidip oraları dolaşmanın anlamı yok. AVM önündeki kuyruk akıl alır gibi değil. Varsa bir ihtiyacımız, illa oradaysa bunu planlayıp, nokta atışı olarak o mağazaya girip, alıp çıkmaktır bunun doğru olanı” ifadelerini kullandı. Ayrıca Demircan bu süreçte bazı normalleşme adımları atarken gevşememek ve önlemlere sıkı şekilde sürdürülmesi konusunda uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, “Ben zorunlu bir durum olursa giderim ama zorunlu durum olmadıkça, yapay havalandırmanın olduğu mekanlara gitmemeyi tercih ederim. Bu konuda vatandaşımızın da hassasiyet göstereceğini düşünüyorum” diye konuşmuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA DA UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise AVM’lerle ilgili olarak, “Yeni hayatımızda AVM’lerdeki kalabalıklar, stadyum kalabalıkları, üç kişinin yan yana oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır” dedi.

AVM’LER KAPANACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin tepkilerinin ardından gündeme AVM’ler yeniden kapanacak mı? sorusu geldi. Alınan bilgilere göre koronavirüs vaka sayılarında yaşanacak artış sonrasında AVM’ler hakkında yeniden karar verileceği düşünülüyor.