Gündem

15 Mayıs günlük koronavirüs vaka tablosu açıklandı! Düne göre daha fazla!

Bakanlığın, covid.19.saglik.gov.tr adresinde 15 Mayıs güncel veri tablosunu paylaştı. Açıklanan koronavirüs tablosuyla beraber vaka, ölü, entübe ve iyileşen kişi sayısı da belli oldu. 15 Mayıs günlük koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içerisinde 48 kişi daha hayatını kaybetti. Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerindne yapmış olduğu paylaşımda, test sayısının düne göre daha fazla olduğunu belirtti. 

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 15 Mayıs itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 48 kişi daha hayatını kaybetti. 48 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 4 bin 055’e yükseldi.

15 Mayıs günlük koronavirüs vaka tablosu açıklandı! Düne göre daha fazla!

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. Her geçen gün salgını yenip iyileşen kişilerin sayısı artıyor. 15 Mayıs itibariyle 2 bin 103 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 106 bin 133’e yükseldi.

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Salgının hızlı bir şekilde yayılması sebebiyle, vaka sayısında da hızlı bir artış görülüyor. Son 24 saat içerisinde 38 bin 565 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.708 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 146 bin 457 oldu.

15 Mayıs günlük koronavirüs vaka tablosu açıklandı! Düne göre daha fazla!