Ekonomi

Başvuran ailelere 960 TL kira yardımı yapılıyor! Kira yardımından kimler yararlanabilir?

Koronavirüs salgını sebebiyle, vatandaşlara 1000 TL’lik pandemi destek yardımı yapılıyor. 3. faz başvuruları devam ederken, vatandaşlar bir yandan kira yardımı alabilmek için detayları araştırıyor. Kira yardımını kimler alabilir? Başvuru nasıl olacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut..

KİMLER KİRA YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?

Kira yardımının yapıldığını duyan vatandaşlar, başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı, kira ödemelerini yapamayan vatandaşlara destek amaçlı veriliyor. Dar gelirli ve kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara belirli tutarlarda kira destek ödemeleri yapılıyor. Bunun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşüme girmiş ve riskli olarak adlandırılan kişiler de kira yardımından yararlanabiliyor. Vatandaşların başvuruları E-Devlet üzerinden yapması gerekiyor.

KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvuruları E-Devlet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Sisteme kimlik bilgileriyle giriş yapıldıktan sonra açılan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın. Daha sonra karşınıza “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı çıkacak. İşlem yapan vatandaşların bu ekran üzerinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Başvuran ailelere 960 TL kira yardımı yapılıyor! Kira yardımından kimler yararlanabilir?

HANGİ İLLERDE YARDIM YAPILIYOR?

Kira yardımının yapıldığı iller şu şekilde:

“Kilis, Artvin, Karabük, Bilecik, Yalova, Bingöl, Iğdır, Bolu, Ardahan, Çankırı, Bartın, Erzincan, Kırıkkale, Gümüşhane, Karaman, Hakkâri, Bayburt, Nevşehir, Tunceli”

KİRA YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR?

Kira yardım ödemeler illere göre değişkenlik gösterebiliyor. En düşük kira yardımı 595 TL olarak ifade edilirken, büyükşehirlerde (İstanbul, İzmir, Ankara) illerimizde kira ödemeleri 960 TL olarak belirtildi.