Gündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ramazan Bayramı'nda tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak!

Koronavirüs salgını kapsamında, uzun bir süredir hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Salgının etkisini yavaş yavaş kaybetmesi üzerine normalleşme adımları atılmaya başlamıştı. Ramazan Bayramı’nda vaka sayılarının yeniden artmaması için sokağa çıkma kısıtlamasının bayramda da tüm Türkiye’de uygulanacağı ifade edildi.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KISITLAMA OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabine toplantısı düzenledi. Salgın sebebiyle video konferans aracılığıyla düzenlenen toplantıda koronavirüs tedbirleri masaya yatırıldı. Binlerce kişi Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp, uygulanmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını açıkladı. Uygulama tüm Türkiye’de 81 ilde 23, 24, 25 ve 26 Mayıs’ta geçerli olacak.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ramazan Bayramı'nda tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak!

TEDBİRLERİ SERTLEŞTİREBİLİRİZ

Koronavirüse ilişkin verilerin artması durumunda tedbirlerin daha da sertleşebileceğini vurgulayan Erdoğan, açıklamasında, “Salgının seyrinde olumsuz yönde bir gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz” ifadesini kullandı.

HİÇBİR ŞEY BİRKAÇ ÖNCESİ GİBİ OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Ne ülkemizde ne de dünyada artık hiçbir şeyin birkaç ay öncesi gibi olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, şu açıklamayı kaydetti:

“23 – 24 – 25 – 26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağız”