Emniyet Personeli

15 Bin Polis Alımı Hakkındaki Tasarı TBMM'de

İçişleri Bakanlığı tarafından Başbakan Ahmet Davutoğluna sunulan teklif daha önce bakanlar kurulu tarafından görüşülmüş ve kabul edilmişti. Ahmet Davutoğlu ve bakanların imzasını taşıyan Kanun Tasarısı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Taşra merkez ve taşra taşkilatı bünyesine 3-9 dereceler arasında 15 bin polis memuru kadrosu ihdas edilmesini amaçlıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların imzası ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilen Kanun Tasarısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı bünyesine 3-9 dereceler arasında 15 bin polis memuru kadrosu ihdas edilmesi öngörülüyor.

Kanun tasarısının gerekçesinde 15 bin kadro ihdasının sebebi şöyle açıklandı:

“Emniyet Teşkilatında, merkezde 1.153 ve taşrada 10.296 olmak üzere toplam 11.449 adet polis memuru kadrosu münhal bulunmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okulları’nda 3.528 ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde 11.000 öğrenci olmak üzere toplam 14.528 öğrencinin 2016 yılında mezun olacak olması, ayrıca 2016 yılı içerisinde 10.000 öğrenci alımının planlanması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut polis memuru kadroları yetersiz kalacaktır. Bu nedenle, Tasarı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatına 15.000 adet polis memuru unvanında kadronun ihdas edilmesi öngörülmektedir.”

Kanun meclisten geçerse yakın zaman içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü açık olan kadrolar için alımlar gerçekleştirecek. 2016 yılında polis memuru kadrosunda  oldukça fazla boş kadro olacağı öngörülüyor ve bu kadronun tamamlanması için 15 bin kadro idas edilmesi amaçlanıyor.

Bir Yorum

  1. Ya kardeş verdigin haberi senin olm nezaman görüşülücek mezardamı kaç hafta oldu adam akıllı meclis hangi tarihte toplanacak nezaman görüşülüp karara baglanacak yazsana