Gündem

Tatile çıkacaklar dikkat! Tatil için özel izin belgeleri geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile İzmir Ticaret Odası meclis ve komite üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Yapılan toplantı sonrasında turizm sektörüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İLK OLARAK HAVAYOLU TRAFİĞİNİN AÇILMASI GEREKİYOR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle, turizm sektörünün önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Ersoy, turizmin açılması için ilk olarak hava trafiğinin açılması gerektiğini, “İç ve dış turizmin tekrar canlanması için öncelikle havayolu trafiğinin açılması gerekiyor. Bu amaçla, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte hazırlanan Sağlık Sertifikasyon Programları tüm dünyaya örnek olurken, aynı zamanda Dış İşleri Bakanlığımız ile birlikte yürütülen Uluslararası Turizm Diplomasisi sayesinde mevkidaşlarımızla niyet mektupları paylaşıldı” şeklinde ifade etti.

Tatile çıkacaklar dikkat! Tatil için özel izin belgeleri geliyor!

ÖZEL İZİN BELGELERİ OLACAK

Bayramdan sonra, İstanbul’dan tatil amaçlı çıkanlar için, özel izin belgelerinin oluşturulacağını ifade eden Ersoy, açıklamasın şu ifadeyi kaydetti:

“Bayramdan sonra İstanbul’dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacak. Haziran başı itibarıyla geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar”

“1,5 METRE SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDUĞU SÜRECE SORUN YOK”

Restoranlara ilişkin düzenlemenin bugün yayınlandığını söyleyen Bakan, 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulduğu sürece sorun olmayacağının altını çizdi. aynı zamanda açılan işletmelerde özellikle klima sistemlerinin değiştirilmesi ya da çalıştırılmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de vurguladı.