Gündem

Bakanlıktan son dakika uyarısı geldi! Kaymakamlıklar ve valiliklerden yapılmıyor!

Geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bakanlığı 65 yaş üstü vatandaşlara en az 1 aylık ve tek yön olmak üzere memleketlerine gidebilmeleri için seyahat izni verileceğini duyurmuştu. Uygulama resmi olarak başladı. Vatandaşlar, nerelerden izin alabileceklerini araştırıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, “Seyahat izin belgeleri kaymakamlıklar/valiliklerden kesinlikle verilmemektedir” ifadesini kullandı.

İZİNLER KAYMAKAMLIK VE VALİLİKLERDEN YAPILMIYOR

Binlerce vatandaş, memleketlerine gidebilmek için seyahat izni almaya çalışıyor. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada, izinlerin hangi kaynaklardan alınabileceği, “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için seyahat izin belgeleri e-devlet, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden verilmektedir. Seyahat izin belgeleri kaymakamlıklar/valiliklerden kesinlikle verilmemektedir” şeklinde ifade edildi.

Bakanlıktan son dakika uyarısı geldi! Kaymakamlıklar ve valiliklerden yapılmıyor!

416 BİN 598 BAŞVURU

İçişleri Bakanlığı, açıklamasında, başvuruda bulunan kişiler hakkında da önemli veriler paylaştı. Bugün saat 12.00 itibariyle başvuruların 190 bin 679’unun onaylandığını ve toplam başvurunun 416 bin 598 olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Bu kapsamda e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden bugün saat 12.30 itibarıyla seyahat izin belgesi başvurusu onaylanan 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaş sayısı 190 bin 679’dur. Başvuran ve yanındakiler dâhil toplam kişi sayısı ise 416 bin 598’dir”