Ekonomi

Evi olanlar dikkat! Ödemelerde son günlere yaklaşıldı!

Ülkemiz sınırları içerisinde konut, dükkân gibi taşınmaz malları olan vatandaşları yakından ilgilendiren ödemelerde son günlere yaklaşıldı. Yıl içerisinde iki eşit taksitle yapılan ödemelerde ilk taksit süresi bitmek üzere. İlk taksit için ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında alınırken, ikinci taksit Kasım ayında belediyelere ödeniyor. Emlak vergisiyle ilgili ayrıntılı detaylar aşağıda mevcut..

EMLAK VERGİSİNİN SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Binlerce konut sahibi olan vatandaşların ödeyeceği Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için artık son günlere yaklaşıldı. Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malları olan vatandaşlar için belirtilen emlak vergisinin son ödeme tarihi 1 Haziran olarak belirtildi.

Evi olanlar dikkat! Ödemelerde son günlere yaklaşıldı!

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi ödemesi yapacak vatandaşlar, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini ve ödemenin hangi kanallar aracılığıyla yapılacağını araştırıyor. Vergi ödemeleri direkt olarak belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da Havale ile aktarılabiliyor. Aynı zamanda, kişiler belediyeye dilekçe ile de müracaat edebilirler.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR?

Kimlerin emlak vergisi ödemediği de en çok araştırılan konuların başında geliyor. Emlak vergisi ödemekle yükümlü olmayan kişiler şu şekilde:

  • Hiç geliri olmayan (Belgelemek şartıyla)
  • Emekliler
  • Gaziler
  • Engelliler
  • Şehit ve dul yetimleri
  • Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenler