Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika sokağa çıkma yasağının neden iptal edildiği hakkında açıklamalarda bulundu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağının neden iptal edildiğini şu sözlerlerle açıkladı:

Geçtiğimiz haftaki sınırlamanın ardından bu yöntemi düşünmüyorduk. Bir ara 700’lere düşen vaka sayısı 1000’li rakama dayandı. Bunun üzerine sokağa çıkma kısıtlaması tedbirini gündemimize almak durumunda kaldık. Bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı dün gece ilan edildi. Bu 15 şehir başta olmak üzere, vatandaşlardan aldığımız değerlendirmelerde bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti.Bu kararın farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. Yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından, günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için Cumhurbaşkanı olarak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etme kararı aldık.

Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOPLANTIYA TELEFONLA KATILDI

Ayrıca Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanların sınır bölgesindeki gerçekleştirdikleri toplantıya telefonla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,açıklama yaptı.

Sınır bölgesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile sınır bölgesinde incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar’ın başkanlığında gerçekleştirilen incelemede toplantı yapan komutanların toplantısına  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla katıldı.

MİLLETİMİN ADINA ALKIŞLAMAK BENİM GÖREVİMDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika yaptığı açıklamada, “Sizleri tebrik etmek, kutlamak terörle mücadelede ortaya koyduğunuz performansı milletim adına alkışlamak benim bir görevimdir.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha ileri gidiyorum, şu anda gerek Irak’ın kuzeyindeki, Barış Pınarı Harekatı’ndaki, bunun yanında İdlib’deki gelişmeler; şu anda son duruma baktığımız zaman Libya’daki eğiticilerimiz, onların oradaki performansı, Libyalı kardeşlerine verdikleri destek ile bu mücadelede gelinen nokta hakikaten bir dayanışmanın, ortaya koyduğumuz performansın ne denli üst düzeyde olduğunu göstermiştir. Onun için sizleri şahsım, milletim adına en kalbi duygularla tebrik ediyor, kutluyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

ÇOK DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının devam şöyle:

Bu birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız inanıyorum ki dünyayı ülkemize hayran bırakacak, NATO içindeki durumumuzu çok daha güçlü hale getirecektir. Şu anda yapmakta olduğunuz ziyaretin hayırlara vesile olmasını, oradaki görüşmelerin inşallah çok daha isabetli kararların alınmasına vesile olmasını diliyorum, sizleri tebrik ediyorum. Sağ olun, var olun.”