Eğitim

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

24 Mart 2016 Tarihli Resmi Gazete’de Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği yayımlandı. Ankara Üniversitesi’nde Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Ankara Üniversitesi rektörü tarafından yürütülür. Ankara Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimi ve Ankara Üniversitesi’ne gelecek dönemlerde girmek isteyen öğrencilerin akıllarındaki bazı sorular ve bize daha önceden farklı üniversitelerle ilgili gelen sorulardan bazılarını derledik. 

Yabancı Dil Hazırlık Programının Takvimi Nasıl Belirlenir?

Yabancı Dil Hazırlık Programı ilgili Öğretim Kurumunun Senatosu ( Ankara Üniversitesi ) tarafından belirlenir ve ona göre uygulamaya geçer.

Yabancı Dil Hazırlık Programı Azami Süresi Ne Kadardır?

Ankara Üniversites’inde yabancı dil hazırlık programının azami süresi 2 yıldır.

Düzey Belirleme Sınavı İçin Mazeret Sınavı Yapılabilir Mi?

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim yönetmeliğine göre düzey belirleme sınavları için “mazeret sınavı” yapılmamaktadır.

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitiminde Yeterlik Sınavları Ne Zaman Yapılır?

Ankara Üniversitesi’nde Yabancı Dil Yeterlik sınavları güz ve bahar yarıyılları sonunda olmak üzere 2 defa YDYO eğitim-öğretim takviminde belirlenen tarihlerde yapılmaktadır . %30 yabancı dille öğretim yapılan programlara kayıtlı öğrencilerle birlikte, yabancı dil hazırlık programına isteğe bağlı olarak kayıt yaptıran öğrenciler için belirlenen geçme notu en az 60’tır. Öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlara kayıtlı öğrenciler için bu not en az 70 olarak belirlenmiştir. 

Yabancı Dil Hazırlık Programında Derslere Devam Zorunluluğu Ne Kadardır?

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık programına kayıt olan öğrencilerin ilgili programa devam etme zorunluluğu %85 olarak belirtilmiştir. %85 devam zorunluluğunu yerine getiremeyen öğrenciler başarısız sayılır ve sınavlara katılma hakkını yitirir, ancak bir sonraki yıl başındaki sınavlara girebilirler.

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine Nasıl Göz Atabilirim?
“http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/03/20160324.htm” adresinden ilgili yönetmeliğe göz atabilirsiniz.

Kamupersoneli.net