Gündem

CHP'li Belediyeye silahlı saldırı!

İstanbul Büyükada’daki belediye binasına silahla saldıran ve gözaltına alınan 70 yaşındaki Murat A., Adalar Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından “kamu malına zarar verme” suçundan tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını kaydeden Adalar Sulh Ceza Hakimliği, Murat A.’nın tutuklanmasına karar verdi.

İFADESİNDE ‘ALKOLÜN ETKİSİYLE BÖYLE BİR HATA YAPTIM’ DEDİ

Bir bahçe kiraladığını belirten Murat A., savcılıktaki ifadesinde, “Bu bahçe için gerekli yasal izinleri alarak elektrik ve su bağlattım. Bahçeye yapmış olduğum kamelya nedeniyle şikayetler sonrasından Adalar Belediyesi elektrik ve suyu kesti. Bu olay nedeniyle defalarca belediyeye gittim. Fakat bir sonuç alamadım. Hakkımı yediklerini düşünüyorum. 8 Haziran tarihinde sabah 06.00 sıralarında eşim N.A.’ya ait av tüfeğini alarak alkollü olmamın da etkisi ile belediye binasının önüne gittim. 3 yıldır bu işle uğraşmanın vermiş olduğu kızgınlıkla boş olduğunu bildiğim belediye binasının üst katlarına havaya doğru bu tüfekle ateş ettim. Kesinlikle kimseye zarar verme amacım yoktu. Hiçbir insanı hedef olarak seçmedim. Alkolün etkisiyle böyle bir hata yaptım. Pişmanım” dediği öğrenildi.

“15-20 FİŞEK ALDIM BELEDİYE BİNASINA GİTTİM”

Savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildiği Adalar Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda ise söz konusu bahçeyi hobi bahçesi yapmak istediğini ancak çevredekilerin şikayet ettiğini söyleyen Murat A., Hakimlikteki sorgusunda da, “Bahçe dışında herhangi bir konut inşa etmedim. Belediye elektriği suyu kesti. 15-20 tane fişek aldım sonra belediye binasına doğru gittim havaya doğru ateş ettim. Bir arkadaş araya girdi ‘ateş etme’ dedi. Ben de kendi rızamla silahı verdim” dediği öğrenildi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Halk TV’ye konuştu. Gül, yaptığı açıklamada, “Olay saat 6-6.30 arasında meydana geldi. Sebebi henüz bilinmiyor. Bir kişinin gözaltına alındığına dair bilgi var. Polisin olay yeri incelemesi sürüyor. Ayrıntılı açıklamayı polisten net bilgiyi aldıktan sonra yapacağım.” ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu’ndan açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada saldırının sebebinin iddia edildiği gibi ‘su kesilmesi’ olmadığını söyledi.

Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır..”

Kaymakamlıktan açıklama

Adalar Kaymakamlığı, yaşanan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Kaymakamlık açıklamasında, ”Bugün saat 06.00 sıralarında Adalar Belediye binasına gelen ilçemiz sakinlerinden 1950 doğumlu M.Ş, evinin suyunun kesilmesi nedeniyle belediye hizmet binasına 7 el pompalı tüfekle ateş etmiştir. Binanın camlarında maddi hasar meydana gelmiştir. Şahıs olayda kullanılan tüfekle ele geçirilmiş olup, konuya ilişkin başlatılan adli işlemler devam etmektedir” dedi.

Adalar Belediyesi’nden açıklama

Olayın ardından Adalar Belediyesi ‘evinin suyunun kesildiği’ iddiasıyla yapılan saldırının aslını ve saldıran şahsın daha önce de belediye binasında gerginlik çıkardığını açıkladı.

Belediye’nin açıklaması şu şekilde:

Bu sabah saat 06.00 sıralarında Belediye binamıza pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiştir. Belediye Binamızın camlarının kırıldığı saldırıda herhangi bir ölüm ya da yaralanma yaşanmamıştır.

Güvenlik görevlilerimizin haber vermesi üzerine Belediyemize gelen Emniyet Ekipleri, şahsı gözaltına alırken olay yerinde de inceleme başlatıldı.

Gözaltına alınan M.Ş.A. isimli şahıs, “evinin suyunun kesildiği” gerekçesiyle saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etmiş ise de,

Olayın gerçeği şöyle;

2018 yılında ilgili şahıs, Büyükada Gazi Mihal Sokakta bulunan alanı “organik tarım ve hobi bahçesi” olarak kullanmak istediğini yazılı olarak kurumumuza bildirmiş, ilgili yerlere de başvurusunu yaparak olumlu yazılarını belediyemize sunmuş, bu sebeple de o alana yapı yapılmaması şartıyla elektrik ve su bağlantısı verilmesi yetkililerce uygun bulunmuştur. Ancak kişi başvurusunun aksine kendisine ait olmayan bu alanda ticari bir faaliyette bulunabilmek amacıyla demonte bir yapı yapmış, bu kaçak yapılaşmayla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz gerekli yasal işlemleri başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur. 2019/6101 sayılı Kurul Kararıyla da söz konusu alanda yapılan izinsiz uygulamaların yıkılması, elektrik, su bağlantılarının kesilmesi kararı çıkmıştır. Bu süreçte ilgilisi İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna tekrar başvuruda bulunmuş ancak talebi Kurul tarafından reddedilerek 6101 sayılı Kararın uygulanması gerektiği vurgulanmıştır. Koruma Kurulu tarafından talebi uygun bulunmayan şahıs bu sefer de Belediyemizin söz konusu kaçak demonte yapıya elektrik ve su bağlaması konusunda ısrar ederek geçtimiz hafta da hizmet binamıza gelerek olay çıkarmış ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartılmıştır.