Ekonomi

İş kurmak isteyenler dikkat! 65 bin TL hibe desteği veriliyor! Başvurular başladı!

Konuyla ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Bakan Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında engelli vatandaşlara verilen hibe desteğinin 50 bin TL’den 65 TL’ye çıkartıldığını açıkladı. 2020 yılı ikinci dönem için başvurular 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

17 TEMMUZ’A KADAR BAŞVURULAR YAPILACAK

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 17 Temmuz olarak ifade edildi. 50 bin TL olan engelli vatandaşların kendi işini kurması için verilen hibe desteği 65 bin TL’ye çıkartıldı.

BU DESTEĞİN AMACI

Bakan Selçuk, desteğin amacını şu şekilde ifade etti:

“Bakanlık olarak “iş’e engel yok” diyerek yola çıktık. Engellilerimizin kendi işlerini kurmalarına yönelik projeler, mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, korumalı iş yeri desteğine yönelik projelere destek vereceğiz. Bu desteğin amacı, engellilerimizin kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak. Verdiğimiz hibelerle engellilerimizin hayallerine destek olmaya devam edeceğiz”