Gündem

Bingöl'de meydana gelen depremde 3 güvenlik koruyucusu göçük altında kaldı!

Bingöl-Karlıova ilçesinde bugün saat 17:24’de 5,7 şiddetinde, AFAD verilerine göre 5,9 şiddetinde bir bir deprem meydana geldi. Bingöl’de meydana gelen deprem ile ilgili olarak kendi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesinin yıkıldığını ve 3 güvenlik koruyucusunun göçük altında kaldığını duyurdu. Bakan Soylu konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

”Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır” dedi. 

Bingöl Valisi ise yaptığı açıklamada, depremde 3 güvenlik koruyucusunun yaralandığını bildirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından depremin merkez üssü, Bingöl’ün KAYNARPINAR-KARLIOVA olduğu ve yerin sadece 5 km derinliğinde olduğu bilgisi verildi. 

Prof. Dr. Şerif Barış, Bingöl’de meydana gelen deprem ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Barış şu açıklamaları yaptı;

Türkiye bir deprem bölgesi. Herzaman hazırlıklı olunması gerektiğini söylüyoruz. Bu büyüklükteki depremlere karşı hazırlanmayı mutlaka yapmamız gerekiyor. Bu depremin arkasında artçı depremler olabilir. 5,5 ile 5,8 arasında ki depremlerin sarsıntıları 6 aya kadar sürebilir.

BUNUN ARKASINDA DAHA BÜYÜK BİR DEPREM OLUR MU?

Kuzey Anadolu Fay Zonununn 120 yıllık karekteristik özelliğine bakıldığında daha büyük bir deprem olacağını sanmıyorum. Bu ölçekti depremlerde bölgenin yapısına baktığımızda çok büyük hasarlar oluşturmaz. Ama binaların yapısı bu konuda büyük önem taşıyor.” dedi.