Gündem

O ilde vaka sayısında artış başladı! İldeki ikinci hastaneye devreye girdi!

Türkiye 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme sürecine girdi. Ancak vatandaşların, normalleşme süreciyle beraber tüm tedbirleri ve kuralları uymayı bırakması üzerine ülke genelinde vaka sayısı artmaya başladı. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde artan vaka sayıları sebebiyle, testi pozitif çıkan ancak ağır bir belirti göstermeyen kişilerin tedavisine ikinci hastane olarak Manisa Şehir Hastanesi’nde devam edileceği öğrenildi.

DIŞARIDAN HASTA KABULÜ YAPILIYOR

Salgında vaka sayılarının artması sebebiyle, tedavi konusunda önemli bir yerde olan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde doluluk yaşanıyor. Doluluk sebebiyle Covid-19 testinin pozitif çıktığı ancak ağır bir belirti göstermeyen hastaların tedavisi, Manisa Şehir Hastanesi’nde yapılmaya başlanacağı ifade edildi. Bu kapsamında artış sonrasında hastane dışarıdan hasta kabulüne başlamış oldu.

MANİSA 4. İL KONUMUNDA

Manisa ülke genelinde en çok cezanın aldığı 4. il konumunda. İldeki vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kuralına uymuyor. Yetkililer vatandaşlara her fırsatta maske ve sosyal mesafe kuralarına uymaları için çağrıda bulunsa da Manisa en çok ceza alan iller arasında.