Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Artık her yerde olmayacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, şehir içerisinde her yere açılan galericilerden vatandaşların çok şikayetçi olduğunu ve artık yürürlüğe giren bu yönetmelikle birlikte, tapuda konut olarak belirtilen yerlerde oto galeri açılmayacağını belirtti.

YOLLAR İŞGAL EDİLMEYECEK

İçişleri Bakanlığı’nın daha önceden hazırlamış olduğu genelgeyle, oto galerilerin şehir dışına taşınacağını belirtmişti. Ancak buna rağmen şehir içlerinde faaliyetine devam eden oto galericiler öncelikle toplu iş yerlerinde faaliyetlerine devam edebilecek. Tapuda konut olarak geçen binaların altına galeri açılamayacak. Galerinin satılık araçları kaldırımları ve yolları işgal edemeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Artık her yerde olmayacak!

BELGE OLMADAN SATIŞ YAPILMAYACAK

Erkoç, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Tapuda konut olarak görünen yerlerde oto galeri bulunmayacak. Böylece trafiğin yoğun olduğu semtlerde kümelenmiş oto galerilerinin ellerindeki bulunan LPG’li araçlar nedeniyle patlama ve yangın riski ortadan kalkacak, oto galerileri satılık araçlarıyla kaldırımları ve yolları işgal etmeyecek. “İçişleri Bakanlığının oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına yönelik yayınladığı genelgeye rağmen bu işletmeler kent içinde faaliyetlerine devam ediyordu. Yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte bunun da önüne geçilmiş olacak. Yeni düzenleme sayesinde oto galerileri öncelikle toplu iş yerlerinde açılabilecek. Tapuda konut olarak görünen yerlerde oto galeri bulunmayacak. Böylece trafiğin yoğun olduğu semtlerde kümelenmiş oto galerilerinin ellerindeki LPG’li araçlar nedeniyle patlama ve yangın riski ortadan kalkacak, oto galerileri satılık araçlarıyla kaldırım ve yolları işgal etmeyecek. Herkes rahat bir nefes alacak”

“Yetki belgesi alma zorunluluğu ağustos ayına kadar uzatılmıştı. Bu sürenin tekrar uzatılmaması sektöre çeki düzen getirir ve kayıt dışılığın da önemli ölçüde kalkmasını sağlar. İlgili bakanlıklarımızdan bu sürenin tekrar uzatılmamasını talep ediyoruz. Bu yönetmelik çıktıktan sonra Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü il ticaret müdürlükleri tarafından verilen otomobil satıcısı yetki belgesi olmadan satış yapılamayacak. Yetki belgesi olmadan yapılan satışlar bu sayede cezai işleme tabi olacak. Yapılan bu çalışmaların akabinde sürekli şikayet ettiğimiz kayıt dışılığın da önüne geçilmesi sağlanacak. Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar araç alım satımı yapamayacağı için mesleğimiz ehil kişilerce yapılabilecek”