Sınavlar

2020 LGS sözel ve sayısal sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandı!

2020 LGS sınavı sözel ve sayısal soru ve cevap anahtarı yayınladı. 20 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı soruları ve cevap anahtarı için gözler MEB’e çevrilmişti. Sorular ve cevaplar sınavın tamamlanmasından yaklaşık 1 saat sonra erişime açıldı.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bugün iki oturum olarak gerçekleştirildi. 09:30’da başlayan ilk oturumda Türkçe, İnkılap, Din Kültürü ve Yabancı Dil derslerinden sorular yer alırken, 11:30’da başlayan ikinci oturumda ise öğrenciler Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden soruları çözdü. Milli Eğiti Bakanlığı’ndan sınavın ardından yapılan açıklamada LGS soruları ve cevap anahtarları yayınlandığı belirtildi. 2020 LGS soru ve cevapları için arayışlara başlayan adaylar böylece doğru ve yanlışlarını kontrol etme imkânı bulabilecek. MEB ile Türkçe, İnkılap, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilgisi LGS sınav soruları ve cevap anahtarı için ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

LGS SONA ERDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2020 LGS bugün gerçekleştirildi. Türkçe, İnkılap, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilgisi dersinden sınava giren öğrenciler heyecanlı bekleyişe başladı.

LGS SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

LGS 2020 SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Konuyla ilgili MEB’in Twitter adresinden yapılan açıklama ise şöyle: Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları http://meb.gov.tr ‘de yayımlandı.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları https://t.co/XEGLpk4aJe ‘de yayımlandı.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin açıklama yaptı. 

Selçuk, “Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr’den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

LGS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.