Gündem

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak İlçe Belli Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde tatil için bulunanlar hafta sonu sokağa çıkma yasağında plajları kullanıp, turistik ziyaretler gerçekleştirebilecek. Bu bağlamda hafta sonu ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YKS’den dolayı belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Marmaris Kaymakamlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun, Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında toplandığı belirtilerek YKS’nin halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilebilmesi için 27 Haziran’da 09.30 ile 15.00 ve 28 Haziran’da da 09.30 ile 18.30 saatleri arasında belirli istisnalar çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği ifade edildi. 

YASAKTAN MUAF OLACAKLAR

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada kısıtlama boyunca yerli ve yabancı misafirlerin daha önceden yapılmış rezervasyonları ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına önlem alındığı vurgulanarak şöyle devam edildi:

“Halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan turistler, kısıtlama sürecince plajlardan yararlanıp (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil), müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıt, ibadethane ve türbe ziyaretleri yapabilecek”

Gerçekleştirilen toplantıda belirtilen hizmetleri sunacak işletme ve yerlerde çalışanların da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verildiği vurgulandı.