Genel

FETÖ'cü Memurlar İçin O Yönetmelik Değişti !

 FETÖ’cü Memurlara Yarım Emeklilik

A Haber’den Sn. Faruk Erdem’in haberine göre FETÖ’cü memurlara tam emeklilik yok. FETÖ’cü memurlar için prim ödeme uygulamasında değişikliğie gidildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emeklilik keseneklerini %50 indirdi ve FETÖ’cü olduğu için memuriyetten çıkartılanlar emekli olamayacak. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan, memurluktan atılan ya da açığa alınan kamu personelinin emeklilik işlemleri ile ilgili yönetmelik ile ilgili detayları daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

FETÖ’Cülerin yıpranmadan faydalanarak emekli olmalarının önüne geçildiği biliniyordu. Bahsi geçen uygulamalar ve açığa alınan memurların sigorta kesintileri ile ilgili ayrıntılarda yavaş yavaş netleşmeye başladı.

 Soruşturma geçiren memurların idari ve adli karar verilene kadar prim ve yıpranmalarının nasıl uygulanacağına dair soruları Sosyal Güvenlik Kurumu bir duyuru ile açıkladı. Yıpranma kapsamında TSK ve Emniyet mensuplarına her sene 90 gün veriliyor.

Söz konusu yıpranma payı ile 10 yıl çalışan kamu görevlisinin fiili hizmet zammı 2.5 yıl oluyor.  Yönetmelikte yapılan değişiklik söz konusu haktan faydalanabilecek kişileri sadece görev başında olanlar olarak niteledi. Kısacası açığa alınan personelin bu haklardan faydalanması mümkün olmayacak. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. sadece fetöcu memurlar yetmez gözaltına alınan üst düzey yönetici ve işadamlarını da konuşturun bu halk arasında boynu kalın dayı diye tabir ettiğimiz kişiler onlar kaç kişiye arka çıkmış hepsi ortaya çıksın bunlar polis,banka sınavları,uzmanlık sınavlarında kimlere arka çıkmış hepsi ortaya çıksın.

  2. ÖSS, KPSS ve diğer soru kitapçıklarını çalanlara göz yumanlarıda yargılasınlar, ne hırsızlıklara nede göz yumanlara hakkımı helal etmiyorum. Öbür tarafta da ellerim vakalarında olacak…