Gündem

Johan Cruyff Hayatını Kaybetti

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından birisi olan Johan Cruyff bir süredir kanser tedavisi görüyordu.Johan Cruyff hayatını kaybetti. Ajax’ın ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerinden birisiydi. Kendi tarzını oluşturmuş ve gelecek nesillere ilham kaynağı haline gelmişti. 25 Nisan 1947’de Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen efsane futbolcu akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybetti. 24 Mart 2016 yılında İspanya’nın Barselona kentinde hayatını kaybetti.

Johan Cruyff Kimdir?

68 yaşında hayatını kaybeden Hendrik Johan Cruyff ortasaha ve forvet mevkilerinde oynuyordu.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Ajax’da , Barcelona’da, Feyenoord’da yıllarca top koşturan efsane futbolcu Hollanda Milli Takımının formasını 1966 – 1978 yılları arasında toplam 48 kez giydi ve Hollanda Milli Takımı forması altında 33 gole imza attı.

Oyunculuğu , Manajerliği, Hayatı Başarılarla Dolu bir Efsane Johan Cruyff

Oyunculuğu başarılarla dolu olan Johan Cruyff  Ajax ile 8 Lig kupası, 3 Şampiyonlar Ligi kupası, Barcelona ile 1 La Liga kupası sevinci yaşamıştı. Daha sonra manajer olarak ajax’ın başında 1987 kupa galipleri kupasını kazanmıştı. FC Barcelona takımında da manajerlik yapan Johan Cruyff 1992 Yılında hem şampiyonlar ligi kupasını hemde Süper Kupayı kazanmıştı.

24 Mart 2016 tarihinde akciğer kanserine yenik düşüp hayatını gözlerini yuman Johan Cruyff tüm dünyadaki sevenlerini yasa boğdu.

Kamupersoneli.net