Ekonomi

Ödemeler bugün başladı! Hesaplarınızı kontrol edin!

Salgın sebebiyle işsiz kalanlar, işinden ayrılanlar ya da iş bulmakta zorluk çeken vatandaşlara destekler verilmeye devam ediyor. Verilen desteklerden biri olan ücretsiz izin maaş desteği Haziran ödemeleri, yoğunluk olmaması amacıyla Temmuz ayında yatırılacak. Peki, kimler nakdi ücret desteğinden kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde..

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Salgın sebebiyle, vatandaşların ekonomik anlamda zorluk çekmemesi için verilen ödemelerden biri nakdi ücret desteğidir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu ödeme, her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanlrın hesaplarına İŞKUR tarafından yatırılıyor. Ödemeler ise bugün başladı.

Ödemeler bugün başladı! Hesaplarınızı kontrol edin!

KİMLER NAKDİ ÜCRET ÖDEMESİ ALABİLİR?

Nakdi ücret desteği ödemesinin bugün başladığını duyan vatandaşlar, kimler nakdi ücret ödemesi alabilir? sorusunun cevabını araştırıyor. Ödemeden yararlanmak steyen vatandaşların 15 Mart tarihinden itibaren iş akdinin feshedilmesi ve işsizlik ödeneği almasına hak kazanamamış olması gerekiyor.

Haziran ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8-10 Temmuz tarihleri arasında T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacaktır.

Sistemde IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlarımızın da T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre PTT üzerinden ödemeleri yapılacaktır.

* 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için 8 Temmuz’da,

* İşverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerden

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

– 0,2 ve 4 olanlara 9 Temmuz’da,

– 6 ve 8 olanlara ise 10 Temmuz’da, ödemeleri gerçekleştirilecektir.