Dünya

Koronavirüs salgını ne zaman biter? Kötü haber DSÖ yetkililerinden geldi!

Dünya genelinde 570 bine yakın insanın hayatına mal olan ve hayatımızın hemen hemen tüm alanında bizleri olumsuz etkileyen Korona virüsü, her geçen gün can almaya ve dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Bilimin elinde, yeni tip Korona virüsüne karşı pek argüman bulunmuyor. Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmaları devam ederken, koronaya karşı üretilmiş bir aşının yüzde yüz etkili varlığından halen söz edilemiyor.

KORONAVİRÜS SALGINI BİTER Mİ?

Koronavirüs salgınının ne zaman biteceğini, hayatımızdan tamamen ne zaman çıkacağını merak edenler, bilim insanlarının yaptığı açıklamalara kilitlenmiş durumda. Ama bilim insanları, virüsün hayatımızda çıkacağına dair, hayatın tekrar eski normuna döneceğine dair olumlu bir şeyler şimdilik diyemiyorlar. Aksine, yeni tip Korona virüsünün tamamen ortadan kalkmasının mümkün olmayacağı öngörülüyor. Koronavirüs salgını ne zaman biter sorusunun yanıtı, Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Mike Ryan’dan geldi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri virüsün tamamen ortadan kaldırılamayacağını ifade etti.

İnternet üzerinden yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Dr. Mike Ryan, “Mevcut durumda bu virüsü ortadan kaldırmamız pek olası değil” dedi.

İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI

Ryan, dünyanın ikinci dalga ya da ikinci bir salgından sosyal mesafe kurallarına uyarak ve uygun karantina koşullarını oluşturarak kurtulabileceğini belirtti.