Eğitim

Kızılay Dersi Zorunlu Ders Olarak Okutulacak

Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapılan protokoller çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Kızılay’ın ders olarak okutulmasıyla ilişkili çalışmaların devam ettiğine dair bilgi verdi. 

Yavrularımız İlk Yardımı , Afete Müdaheleyi, Afet Bilincini ve Kan Bağışlamanın Önemini Kavrayacak

Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık “Okullarımızda yavrularımız Kızılaycılığı, iyilik yapmayı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini ve kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı 40 üniversitenin BÖTE başkanlarıyla bir araya gelerek “kodlama dersi” hakkında fikir alışverişinde bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kızılay’ı zorunlu ders kapsamına alacağı ve bu konuda çalışmaların başladığı Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık tarafından açıklandı. 

Hızımızı Biraz Arttırıyoruz

Kayseri’de toplanan Türk Kızılayı Bölge Toplantısı’na katılan Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık , Kızılay’ın son zamanlardaki faaliyetlerinden ve yeni faaliyetler için çalışmalarından bahsetti. 2016 yılına vurgu yapan Türk Kızılayı Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık 2016 senesiyle ve ilerisiyle alakalı “Hızımızı biraz arttırıyoruz. Tarihsel misyonu olan kan bağışı noktasında 2016 yılı hedeflerinde Türkiye’de ihtiyaç duyulan yaklaşık 2.5 milyon ünite kanın tamamını toplamaya aday. ” dedi

Kızılay Türkiye’nin %90 Kan İhtiyacını Karşılıyor

Sn Kerem Kınık yaptığı konuşmasında Kızılay’ın ülkenin kan ihtiyacı konusunda inanılmaz bir katkısının bulunduğunu şu sözlerle dile getirdi “
Bu çerçevede yaklaşık 1.9 milyon güvenli kan temini noktasında Türkiye’nin yüzde 90’a yakın kan ihtiyacını karşılıyoruz. ” dedi.

Kamupersoneli.net