Ekonomi

Son dakika Bakan Albayrak'tan bayram öncesi müjde! KDV indirim yapıldı! KDV yüzde 1'e indirildi! Hangi ürünlerde KDV indirimi var?

Bakan Albayrak’ın yapmış olduğu KDV açıklamasından sonra vatandaşlar, hangi ürünlere KDV yapıldığınız ve KDV indirimi ne kadar oldu? sorusunun yanıtını arıyor. Bakan Albayrak, müjdeli haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Albayrak, KDV indiriminin yapıldığını duyurdu. Açıklamasında, “Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var” diyen Bakan, indirim oranlarını ve hangi sektörlerde indirim yapılacağını da belirtti.

Son dakika Bakan Albayrak'tan bayram öncesi müjde! KDV indirim yapıldı! KDV yüzde 1'e indirildi! Hangi ürünlerde KDV indirimi var?

KDV YÜZDE 1’E İNDİ

Bakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var.

İş yeri kira stopajını %20’den %10’a

Yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %18’den %8’e indirdik.

Ayrıca; KDV oranı %8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV’yi %1’e indirdik.

Esnafımızı her alanda desteklemek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu indirimler esnafımıza ve milletimize hayırlı olsun”