Politika

Gelecek Partisi kongre krizi yaşıyor!

Gelecek Partisi İzmir’de İl Başkanı Cem Kavur odaklı krizlerin önü alınamıyor. Daha önce engelli haklarını savunmak için kurulan birimde, il yöneticisi ve engelli birim başkanı Hakan Aydın’ın il başkanı Cem Kavur tarafından tokatlandığı iddiası şikâyet dilekçesi ile birlikte basına düşmüştü. Bu konuda bugüne kadar bir açıklama yapmaktan kaçınan ve iddialara cevap vermeyen Kavur, teşkilat tarafından sevilen kendine rakip gördüğü kurucu 7 il başkan yardımcını da hiçbir gerekçe göstermeden görevden almıştı.

Bu görevden alınmalar ve ayrışmalar sonrası İzmir İl Teşkilatı’nda büyük huzursuzluk baş göstermiş ve bazı il başkan yardımcıları, İl Başkanı Cem Kavur’un tavrını protesto etmek adına Genel Merkeze bilgi vererek il binasına verdikleri mobilyaları boşaltmışlardı.

PARTİ GİDERLERİNE KATILMIYOR

Konuyla ilgili görüştüğümüz il yöneticileri ve bazı ilçe başkanları yaşanan krizin tek sorumlusu olarak İl Başkanı Cem Kavur’u gösterdi. Göreve geldiğinden beri il başkanının parti ile ilgili masrafların hiç birine dahil olmadığını söyleyen partililer, sürekli yönetimden giderler ile ilgili para isteyen ama “Ben il başkanıyım, il başkanı görev vererek itibar sahibi yapar ama para vermez” diyen Kavur’a tepkililer. Makam arabasından benzin giderlerine kadar masrafların il yönetiminden istenmesine tepki gösteren partililer, göreve geldiğinde sanayiciyim, fabrikam var diyen Başkan Kavur’un emekli maaşı dışında bir geliri olmamasından ve sözü edilen eniştesine ait ve hiçbir ortaklığı olmayan geri dönüşüm tesisinin Cem Kavur tarafından kendisininmiş gibi gösterilerek partiyi yanılttığını yüksek sözle konuşuyorlar.

HEDİYE TALEPLERİ BUNALTTI

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Başkan Kavur’un birçok il yöneticisi ve ilçe başkanından herkesin içinde kendisine hediye edilmek üzere takım elbise, kot pantolon, ayakkabı, gömlek, cep telefonu vb. taleplerde bulunması da teşkilatın tepkisini üstüne çekmesinde etkili olduğu söyleniyor. Geçen haftada ödenmeyen elektrik faturası yüzünden il binasının elektriklerinin kesilmesi, yönetimde il başkanına olan giderlere ortak ol seslerinin yükselmesine sebep oldu.

TABELA FİYATLARI KRİZİ

İzmir’de yeni kurulan ilçelerin il başkanlığı ile anlaşmalı firmadan parti tabelalarını yaptırmaları talimatı da teşkilatta ikinci büyük krize neden oldu. 17 ile 70 bin TL arasında il başkanlığından çıkartılan tabela giderleri birçok ilçe başkanı tarafından tepki ile karşılandı. Konuyu Genel Merkeze taşıyan ilçe başkanlarına il başkanlığından bu meblağlar ile ilgili senet imzalayın talebi de ilçe başkanları tarafından kabul görmedi. Birçok ilçe başkanının il başkanlığının yönlendirdiği firmadan çıkartılan yüksek meblağlı tabela fiyatları sebebiyle ilçe başkanlığını tutmaktan vazgeçtiği söyleniyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz ama ismini vermek istemeyen bir ilçe başkanı da “100 bin TL daha koyar ilçenin tapusunu alırım. Bu kadar yüksek meblağlı parti tabela ücretleri çıkartılması zaten ilçeyi kurarak büyük masrafların altına giren ilçe başkanlarının hevesini kırdı” diye konuştu.

SADECE 5 İLÇEYLE KONGRE YAPABİLİYOR

Bugüne kadar sadece beş ilçe için kongre tarihi alan ve bir ilçenin kongresini yapabilen Cem Kavur’un kongre için tarih aldığı ilçeler şunlar; Bornova (yapıldı) , Aliağa, Menderes, Karabağlar, Torbalı.

Siyasi Partiler Kanunu’na göre İzmir İl Başkanlığı’nın il kongresini yapmak için toplam otuz ilçesi olan İzmir’de en az on ilçe başkanlığını kurup, kongresini yapması gerekiyor.

KONGRE YAPILIRSA RAKİPLERİ VAR

Teşkilatlanmayı kuramayan il Başkanı Cem Kavur’un önümüzdeki günlerde görevden alınacağını belirten partili kaynaklar, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın adayı olarak BBP Partisi eski il başkanı ve Gelecek Partisi İzmir Disiplin Kurulu üyesi Cihangir Ekici’nin atamayla il başkanı yapılmak istendiğini ama bu güne kadar korona salgını sebebiyle partinin hiçbir faaliyetine katılmayan Ekici’yi İzmir teşkilatının kabul etmeyeceğini belirtiyorlar.

TEŞKİLATIN ADAYI BELLİ

Parti’nin İzmir teşkilatı, bugüne kadar çalışmaları ile üyelerin, yöneticilerin ve ilçe başkanlarının güvenini kazanan Hakan Yazar(Kurucu Teşkilat Başkanı), Onur Sivaslı (Kurucu Siyasi İşler Başkanı) ve Mehtap Çakıroğlu’(Kurucu Sosyal Politikalar Başkanı)’ndan birini il başkanı olarak görmek istiyor. Bu üçlü ekibin kendi arasında anlaştığı ve içlerinden Hakan Yazar’ı il başkanı olarak kararlaştırdığı da artık kesinleşti. Büyük kongreye yetiştiremese bile İl Başkanı Cem Kavur’un il kongresini yapması halinde Hakan Yazar’a karşı hiç şansının olmadığı ve kendi yazdığı delegelerden bile başkan Kavur’un oy alamayacağı teşkilat içinde kesin bir şekilde dillendiriliyor.