Ekonomi

Kredi kullanmak isteyenlere kötü haber!

Kamu bankalarından Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank başta olmak üzere, Garanti Bankası, ING Bank, Finansbank, iş Bankası, TEB Bankası ve diğer bankalar taşıt, konut veya ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenleri üzecek karar aldılar. Faiz oranlarında ciddi oranlarda yükselişe giden bankalar, özellikle konut ve taşıt kredilerinde ki 6 ay ödemesiz kredi kampanyalarını bitirdiler. Bunun yanı sıra 0,79’dan verilen ikinci el taşıt kredisi oranları özel bankalarda 1,45’e kadar çıktı.

Kamu bankaları tarafından haziran ayında ikinci el taşıt kredileri için yüzde 0,82 faizle 6 ay ödemesiz azami 150 bin TL limitli kredi kampanyası başlatılmıştı.

Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar en fazla yedi yaşında otomobil için kredi çekebiliyorlardı.

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre kredide 6 aylık ödemesiz dönem kalktı faiz oranı 0,82’den 1,17’ye yükseltildi.

Özellikle indirimli taşıt kredisi ve ikinci el konut kredisi kampanyaları sona erdirildi ve tüketiciye yeni faiz oranları sunuldu. Peki, bankalara göre en düşük ikinci el ve sıfır taşıt, konut kredisi faiz oranları nedir? Bankalara göre ihtiyaç kredisi faiz oranları kaç oldu?

EN DÜŞÜK FAİZ ORANLARI

İkinci el veya sıfır araç taşıt kredisinde en düşük oran 0,99 ile Türkiye iş bankası veriyor. Bu oran 3-60 ay vade seçeneği ile 500 TL ile 1 Milyon TL arasında ki seçenekler için belirlenmiş bir faiz oranıdır.

En yüksek taşıt kredisi ise HCBS’de. HCBS’nin ikinci el ve sıfır araç taşıt kredisi faiz oranı 1,50 oranında.

İhtiyaç kredisinde en düşük 0,96 faiz oranı ile ICBC Bank veriyor. En yüksek faiz oranı ise 1,39 Oranı ile Garanti bankası veriyor. 48 ay için 100 Bin TL çektiğinizde ICBC’ye 139 Bin 62 Lira öderken Garanti Bankasına 159 bin 16 TL geri ödemesi var.

Alternatif Bank veya ICBC Turkey Yeni Evim Kredisi ile 120 ay vade seçeneği ve %0,89′ dan başlayan avantajlı konut kredisi faiz oranına sahip. En yüksek faizli konut kredisi veren banka ise 1,50 faiz oranı ile HCBS geliyor.