Ekonomi

Tüm emeklileri, kredi kartı sahiplerini ve geliri olmayanları ilgilendiriyor!

Pandemi sürecinin uzaması, salgının artması nedeniyle maddi zorluk yaşayan başta emekliler olmak üzere hiçbir gelire sahip olmayanlar ve kredi kartı kullanıp da asgari ödeme tutarını bile ödemede güçlük çekenler için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK), PTT ve bankalara yeni talimat gönderdi. Yayınlanan bu talimata göre emeklilere, geliri olmayan vatandaşlara ve kamu bankalarında kredi kartı olanlarla ilgili şu imkanlar sunuldu;

EMEKLİLERE 60 AYA KADAR VADELİ KREDİ

BDDK, tüm emeklilerin acil maddi ihtiyaçlarına yönelik PTT müdürlüğüne gönderilen yazıda, 60 aya varan düşük faizli kredi verilmesi için her türlü kolaylığın sağlanmasını istedi. Buna göre, bankalardan 3 yıldan fazla vade ile ihtiyaç kredisi kullanamayan emekli vatandaşlar, PTT aracılığı ile maaş tutarlarına göre düşük faiz tutarları ile 5 yıla kadar kredi kullanabilecekler.

GELİRİ OLMAYAN VATANDAŞLAR

Yeni düzenlemeye göre, herhangi bir gelir beyan etmeyen vatandaşların kredi kartı limiti bin 300 TL’den 2 bin TL’ye çıkarıldı. Vatandaşlar, 2 bin TL’ye kadar kamu bankalarından acil ihtiyaç kredisi çekebilecekler.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEMESİ

Tüm bankalara gönderilen talimatla asgari ödeme tutarını bir yıl içinde üç kez ödemeyen vatandaşların kredi kartlarının 2020 sonuna kadar kapatılmaması istendi.