Gündem

Diyarbakır Sur İlçesinin Büyük Kısmı Kamulaştırılıyor

25 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete’de Bakanlar kurulu imzasını ve Cumhurbaşkanı’nın imzasını taşıyan Diyarbakır Sur ilçesinin büyük bir bölümünün acil kamulaştırılması kararı bulunuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar kurulu tarafından alınan karar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karar onayının bulunduğu Resmi Gazete’de Sur ve yenişehirde bulunan çok sayıda parselin acilen kamulaştırılması bulunuyor.

Diyarbakır Sur İlçesinin Büyük Bir Kısmı Kamulaştırılıyor

25 Mart 2016 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ‘de bulunan bakanlar kurulu kararına göre Sur ilçesinde Abdaldare, Cemal Yılmaz, Ali Paşa, Camilkebir, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Hasırlı, İskenderpaşa, Malikahmet, Lalabey, Süleymangazi, Şamhane, Savaş, Ziyagökalp ‘de bulunan çok sayıda parselle birlikte Yenişehir ve Köşkler mahallesinde bulunan çok sayıda parsel hakkında kamulaştırma kararı alındı. 

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar Sonrasında İlçe’de Hasar Büyük Olmuştu

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bölücü terör örgütüne yönelik 3 aya yakın operasyon gerçekleşmişti. Diyarbakır Sur’da gerçekleşen operasyonlar esnasında 27’si terör örgütü ypg militanı olmak üzere 301 bölücü terörist öldürülmüştü.  operasyon sonucunda ilçede bir çok bina zarar görmüştü. Diyarbakır Sur’daki binaların yeniden yapımı ve onarımları hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulunmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri bölgede araştırmalara başlamıştı. İlçenin yeniden imar edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Kamu haberleri, sınav haberleri ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net