Sınavlar

ÖSYM duyurdu! 2020 TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem başvuruları başladı!

ÖSYM’nin resmi web sayfasından alınan bilgilere göre 4 Ekim tarihinde yapılacak olan sınav başvurularının 17 – 24 Ağustos tarihleri arasında alınacağı ifade edildi. Belirtilen tarihler arasında yapılacak olan başvurular için kılavuzlar ÖSYM’nin sayfasında mevcut.

ÖSYM, konuyla ilgili yapmış olduğu duyurusunda ise şu ifadeler kaydetti:

“2020-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) ve 2020-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2020-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem), 04 Ekim 2020 tarihinde uygulanacaktır.

ÖSYM duyurdu! 2020 TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem başvuruları başladı!

Sınavlara başvurular, 17-24 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 16.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir”

Başvuru yapmak için BURAYA TIKLAYIN