Gündem

TSK :" 24 Mart 2016 Tarihinde 24 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sayfasından 25 Mart 2016 tarihinde bir duyuru yayımladı. 24 Mart 2016 tarihinde Şırnak, Mardin Nusaybin, Hakkari Yüksekova’da 24 Terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin Nusaybin’de 10 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 70’e yükseldi. Dünkü operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından 10 bölücü terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Mardin Nusaybin’de dünkü operasyonda 13 el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Mardin Nusaybin’deki operasyon boyunca imha edilen toplam eyp ise 187 olarak açıklandı.

Şırnak Merkez’de 12 Bölücü Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TSK ve EGM’nin Şırnak Operasyonu devam ediyor. 24 Mart 2016 tarihinde Şırnak merkezde 12 bölücü terörist etkisiz hale getirilirken operasyon boyunca öldürülen toplam pkk’lı sayısı 66 olarak açıklandı. Ayrıca bölgede devam eden operasyonlar sırasında 1 kaleşnikof piyade tüfeği ve roketatar mühimmatı ele geçirildi.  Şırnak’da devam eden operasyonlar boyunca toplam olarak 194 el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Yüksekova’da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hakkari Yüksekova’da 2 terörist etkisiz hale getirilirken operasyon boyunca öldürülen bölücü terörist sayısı 68 olarak açıklandı. 24 mart 2016’da devam eden operasyonda çok sayıda mühimmati, 60’lık havan mühimmatı, el bombası ele geçirildi. Ayrıca Hakkari Yüksekova’da imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 48 olarak açıklandı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde yapılan operasyon sonucunda bir sığınağa saklanan 150 kilogramlık gıda malzemesi güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

Ayrıca TSK Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 24 mart 2016 tarihinde Kuzey Irak’ta bulunan bölücü terör örgütü pkk’nın avaşin kampına hava harekatı düzenlendiği ve tespit edilen yerlerin vurulduğu bildirildi.

Kamupersoneli.net