Eğitim

Son dakika Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması!

Bakan Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden 2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı kapsamında meslektaşlarına seslendi. Açıklamasında önemli bilgileri kaydeden Bakan Selçuki 60 yaş üzerine de kolaylık sağlayacaklarını ifade etti.

MİKROSİTE AÇTIK

Bakan Selçuk, açıklamasında mikrosite açtıklarını ifade ederek, “Eğitim alanında örnek gösterilebilecek bir uzaktan eğitim yapısını hayata geçirmek hepimizin ana hedefi bütün kaynaklarımız bu doğrultuda harekete geçirmek istiyoruz. Bir mikrosite açtık her yurttaşımızın uzaktan eğitime ilişkin bir fikri varsa değerlendirmek istiyoruz” açıklamasını kaydetti.

AÇIKLAMA METNİ

Açıklamasına devam eden Bakan, öğretmen ve öğrencilerin yeniden okullara dönebilmeleri için çeşitli kurumlarla birlikte çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, konuyla ilgili Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile imzaladıkları, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında hazırlanan kılavuzlardan birinin olduğunu belirterek açıklamasını şu şekilde yaptı:

“Bu kılavuzu tamamlar nitelikte öğrenci, veli, yönetici ve öğretmen rehberleri de hazırladık. Bu rehberlerin hepsini dikkatle okuyarak öğrencilerinizi ve velilerinizi yönlendirmenizi özellikle rica ediyorum.

Sürecin sağlıklı yönetilebilmesi için öncelikle sizlerin farkındalığının yüksek olması gerekmektedir.

Son dakika Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması!

Sizlerin sağlığı ise bizim için öncelikli öneme sahiptir. Bu nedenle öğretmenlerimizin mevcut sağlık durumları konusunda detaylı bir rapor hazırladık, kronik hastalığı bulunan ya da 60 yaşın üzerinde olan öğretmenlerimizin hepsi ile ilgili bilgiye sahibiz.

Bu öğretmenlerimizin en az riskle mesleki faaliyetlerini yürütebilmeleri için imkanlarımızı seferber ederek tüm kolaylığı sağlayacağız.

Buna ek olarak, sizlerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim verebilmeniz için öğretmenlerimizden öğrencilerimize, servis personelinden temizlik personeline okulla ilgili herkesin HES kodları marifetiyle takibi sağlanacak, herhangi bir risk durumunda Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalıştığımız yazılım aracılığıyla okullarımıza bildirim yapılacaktır.

Son dakika Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması!

OKULLARI BİRLİKTE AÇACAĞIZ

Bakan Selçuk, hijyen standartlarını sağlayarak, okulları hep birlikte açılacağının mesajlarını vererek, “31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında okullarda bulunacağınız süre zarfında özellikle geçtiğimiz dönem uzaktan eğitim sürecinde hiç temas edemediğiniz, canlı derslere katılamayan öğrencilerinizle ve aileleriyle iletişim kurmaya çalışmanızı rica ediyorum” dedi.