Gündem

Yeni Trabzon terminali dere yatağında mı yapılıyor?

Giresun’da meydana gelen sel felaketi 7 can aldı. Dere yatağında yapılan yapılaşmalar sonucunda kaçınılmaz sonla karşılaşan bölge halkı halen yaralarını sarmaya çalışıyor. Geçmişte ders almadığımızı da ortaya koyan bu sel felaketi bazı yapılaşmaları da gündeme getirdi.

GELECEĞİMİZİ KARARTMAYIN

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Giresun, yeni Trabzon terminalinin dere yatağında yapıldığını iddia ederek, ikinci bir sel felaketinin önüne geçilmesini istedi. Ahmet Kaya, Giresun, Trabzon ve Rize’de yaşanan sel felaketleri hatırlatarak, “En büyük zayiatlar dere yataklarında oluşuyor. Bunlardan ders alalım. Trabzon’da terminal yapılmak istenen yer de dere yatağının içindedir. Bu yanlışı yapmayın, geleceğimizi karartmayın, vazgeçin” dedi.

ÖNÜMÜZDE Kİ 50 YILI DÜŞÜNEREK İŞ YAPIN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından dere yatağına yapılacak otogarın bulunduğu bölgede, trafiğin de yoğun olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

“Burada terminal binası yapmak, trafiği de içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Önümüzdeki 3.5 yılı değil 50 yıl sonrasını düşünerek iş yapın.”

Yeni Trabzon terminali dere yatağında mı yapılıyor?